Ungdomar

När man, nu som 30-åring (jaja okej då - 35-åring) hör om hur ungdomar beter sig så förflyttas man plötsligt 20 år tillbaka i tiden. Då klagade "de vuxna" på oss för att vi hängde här och där, att vi var ute till 24.00 osv. Nu är det vi som klagar - men visst fan har dagens ungdomar värre hyss för sig än vad vi hade?

Just som vi hade värre hyss för oss än raggarna, proggarna osv. Nu är det, tyvärr, vardagsmat med våld och vapen - kan ärligt säga att om det "bara" var ett hederligt slagsmål "på min tid" så var det stort. Då snackades det om det i veckor och sen var det nästa slagsmål. Det var inte tal om upptrappning - att ta till vapen eller att hämnas på ett värre sätt. Inte som det är nu...

Jag vill inte låta som en gammal gubbe som hytter med fingret. Men när vissa ungdomar idag beter sig som yrkeskriminella så måste vi göra nåt. Och skyll för h-e inte på samhället!! Det är dels föräldrarna men till största delen individen själv! Är innerligt trött på att bara för att man är under 18 så har man inget ansvar! Nej, MAN VET vad som är rätt och fel även om man är 13 eller 19! Har jag belägg och bevis? Jajemän!

Vad ska då göras? VISA VAD SOM HÄNDER OM MAN BETER SIG ILLA! Lås in dem om de bryter mot lagen, hjälp dem med deras beteende, sätt dem i arbete. Det som görs nu fungerar tydligen inte så vi måste göra nåt annat!!

Men jag har inga svar på många av de frågor som detta medför. Men jag vet att vi måste sätta stopp! Och det nu!


RSS 2.0